Vad vi lyckades klämma in 2021

 
Tänk vad tiden går. Har aldrig haft mer att göra men på samma gång också inte gjort nånting känns det som! Jag servar barn hela dagarna, tröstar, matar, lägger, myser, byter, roar, skriker, kramas. Att ha småbarn är en underbar livsstil! Men dagarna bara måste gå, och så sakteliga förändras de. Elias går själv, Aaron kan själv och leker på sitt rum... Mamma får backa lite. Elias fyller 1 år om två veckor och jag bytte bilstol igår. Undrar om mitt undermedvetna försöker göra han liten igen, när han i själv verket alltid legat så många steg före mig? 

Året 2021 har passerat, jag är ingen som gillar att resumera eller så, men tänkte jag skulle rada upp vad vi åstadkom på gården och i huset renoveringsmässigt, då jag får en pepp av det personligen.

Odlingsprojekt
Jag satte ju igång världens största odling på baksidan. Med ett hemmabyggt växthus som blev 50grader utan minsta vindpust, och odlingsbäddarna som växte igen för jag hann inte rensa! King Edward potatis odlar jag inte igen, men det var första gången jag fick morötter! Lärdom: Odla närmare hus och vattenutkast. Bönor var det roligaste jag odlat, stekte i smör och havssalt varje kväll och åt som snacks. Kållarver var däremot det värsta jag någonsin sett och INGEN kål kommer in här på ett tag pga traumat. 






Rivit insynsskydd
Vi hade ett insynsskydd från trafikverket på vår gård. Det fick rivas på vår årliga arbetshelg under påsken med hjälp av goda vänner återigen. Är så tacksam att det försvann!

Värme- och ventilationsystem
Vi fick (betala) FTX ventilation och luftvärmepump installerad i huset, nu har vi både värme och kyla via ventilationsrör som löper genom hela huset! Stor punkt, nu är det sluteldat i vedpannan här i Koppslagårdarna. Absolut den största och mest omfattande ändring vi gjort i huset hittills. 

Ridbana
Vi investerade i en ny ridbana med trästaket, fullstor 20*60m! Tillsammans med vänner och familj kom staket och allt underlag på plats, vi är så tacksamma och nöjda med hur baksidan börjar se ut. Jobbet fortsätter i år. Hagen utökades också med ca 2 hektar.

 
Två hästar
Köpte två nya hästar som kom i augusti, ser så mycket fram emot att de ska växa upp härhemma hos oss.


Eldragning
Vi har dragit om all el i huset och bytt alla uttag och knappar. Det blev Renovas retroserie, passar oss och huset mycket bra.

Vardagsrummet
Med en månad till jul drog vi igång projekt vardagsrum, byggde in rördragningen, nya gipsväggar, slipat och behandlat fiskbensparketten samt byggde in våra skåp som platsbyggda möbler. Är otroligt nöjd och peppad att fortsätta på resten av nedervåningen.






 
Under kommande år ser jag fram emot grävning, men vi har ännu inte hört ett ljud från de ansvariga som har grävt ner nytt avlopp och vatten. Vi kan inte påbörja någon grävning innan vi fått klartecken att koppla på kommunalt, då vi bara ska gräva "en gång".  Jag gör ett separat inlägg om vad vi ska gräva tänkte jag.