Pågående projekt: Hallen

Välkommen till vår hall: entredörren ligger i en smal kanal in i ett stort fyrkantigt rum med massor av garderober men inte smart placerade. Därför är vår största önskan på nedervåningen att kunna flytta entredörren till bredvid trappen så att ingången är in mot gården, så att man direkt innanför dörren har garderober och skoförvaring till höger och där kanske lägger klinkers. Hallen vill vi ju öppna upp mot köket så att vi får mer ljusinsläpp och en mer öppen känsla.

Men sålänge: dags att fräscha upp och inreda. Ni som också har gamla hus vet hur frustrerande det kan vara att möblera när det är gamla ytskikt, ingenting blir riktigt bra. Därför bestämde vi att hallen behövde målas så att vi står ut med den tills att renoveringen blir aktuell. Som mammaledig behöver man göra saker på stram budget, till detta projekt har jag bara använt saker vi har hemma.

Några bilder på hur hallen såg ut först:

 
 
Här har jag börjat måla för att se hur färgen blev med ljusinsläppet från ytterdörren. Som ni ser är hallen en mörk ingång bara med träfärgat dörrfoder och en hemsk gulblandning till tapet. 

Såhär blev det efteråt:





 
På sista bilden har jag grundat dörrfodret och ska måla det vitt nu när det torkat. Listen på hörnet ska också grundas och målas vitt. Visst blev det stor skillnad? Tänkte lägga upp bilder på hela hallen när allting är klart. 


På denna bild ser ni halva hallen. Det är alltså ett stort rum men något svårmöblerat. Det är alltså väggen på bild som vi ska riva. Murstocken går till höger om garderoberna som vi vill ta fram synlig från alla håll så att den blir en mittdel mellan kök, hall och vardagsrummet. Då blir det öppet härifrån in till köket, framför oss visualiserar vi en stor köksö med inbjudande stolar och arbetsyta så man lätt kan välkomna varandra hem medan man lagar kvällens måltid. Dröm!