Hästhagar och boxar

Det är på helgerna det händer!
Vi har haft flitig arbetskraft på gården under denna helg och vi har betat av många punkter på att göra-listan. Stort tack till alla er som hjälper oss, vi ska ha en grillfest för er när vi är klara och fått flytta in. 
Det som har blivit gjort:
- En snäll bonde hjälpte oss lyfta ut lite tunga föremål och en timmervagn ur stall och ligglada.
- Annika har tömt hela sadelkammaren på skräp och bös!
- Betongplattorna är också förflyttade av Annika, ett stort tungt moln försvann!
- Oskar har satt all stolp till hagen! Med hjälp av några vänner klubbade dem ner hundra stolpar (höjd 2,2m!)
- Jag, mamma och Frida har tömt liggladan och plockat ur stora stenar, grusat upp och satt upp skiljeväggen. Allt som saknas nu är en boxdörr sedan kan hästarna få flytta in i sitt sporadiska hus tills stallet är färdigt. Stallbygget blev pausat då vi bestämde oss för att göra om golvet som kommer ta lite extra tid, så vi fick bygga i liggladan sålänge.
- Liten del av gräsmattan har blivit klippt! Med en handjagare, oldstyle!

Är så enormt tacksam för allt vi har fått hjälp med! Nu väntar vi på lite mer hagmaterial då vi hade missräknat hur lång Molles hage skulle bli, sedan sätter vi tråden och hästarna kan få flytta in. Då börjar arbetet ordentligt nästa måndag med badrummen. Just nu ser det ut som ett råttbo, man har svårt att föreställa sig hur slutprodukten ser ut när det är rivet ända in till reglarna.


Grusat och förankrat stolpar för mellanväggen.

Bara några decimeter kvar nu! Sedan hänger vi upp dörren. Fönstren ska få galler och trappen plockas ner. Vips hade vi 2 boxar i liggladan!

Hagarna! Det blir även en hage bakom ridbanan samt att biten uppe vid skogen kommer att bli en egen hage att använda om vi fyller hela stallet med hästar. Framför hagarna kommer en väg att grävas ur och grusas upp, den vägen kommer gå framför ridbanan och in till stallöppningen, samt att ingångarna i hagarna kommer grusas. Då slipper vi leriga skor och förhoppningsvis alltför leriga ben.


Annika tömde hela blivande sadelkammaren!