Förbeställning av knöl och lök

Har förbeställt mina första Dahliaknölar. Jag börjar lugnt, har förstått att man blir beroende så småningom! Nu ska jag titta efter lökar och potatis så jag vet att det bara är att invänta leverans i lagom tid innan det ska sättas ner i jorden. Många verkar öppna förbeställningen i november så jag hinner fortfarande söka runt och ta reda på mer vilka sorter jag borde boka. 

I helgen blir det ett ryck på min odlingsplätt. Jag hoppas att gräset ska vara helt röjt och platt, bäddarna ska vara utmärkta så att vi bara kan fylla på med jord sen. Vi ska gräva ur och grusa framför farstun så tänkte använda den jorden till bäddarnas grund. Älskar när något kan återanvändas, man slipper bortforsling när man kan ta av sitt egna förråd så att säga. Billigt också, när vi har så fin, lucker mark här. Blir att blanda i brunnen hästgödsel och sedan täcka med gammalt hösilage.

Är det inte otroligt att vi snart äntrar oktober och det är så varmt? Det är inget i trädgården som dött riktigt än, gräset växer tyvärr fortfarande så vi väntar på en lite torrare dag så vi kan klippa ner det inför vintern. Annars tycker jag vi ligger i fas med bestyren på gården än så länge. En mild vinter gör att man kan ha några projekt igång, annars får man ta den tiden att vila eller jobba inomhus. Älskar att ha hus och gård! Efter barnen är det vårt bästa beslut.

 
I oktober kommer också vårt första utkast efter mötet med trädgårdsarkitekten som vi hade här i september. Kommer självklart att dela med mig av det mer när det är dags!