Planering och städning pågår

Just nu tar jag en kaffe på farstun medan sambo och svärmor gör en enorm insats på badrummet på bottenplan. Dem river ur kakel, väggar och tak i förberedelse inför badrumsfirman som börjar om några veckor med att renovera och bygga upp nya, fräscha och godkända badrum.

Alltmedan jag och min mor har mätt och markerat ut ridbana och hagar. Ju längre upp vi går på våra hagmarker desto mer sandmark kommer vi över. Det är en dröm för en hästmänniska! Det är inte blött utan väldigt självdränerande och jag vill harva upp översta lagret för att se hur marken beter sig. Det blir nog ett väldigt naturligt sviktande och dränerat underlag. 

I ladan har vi börjat städa ur det som skall bli stall. Vi har tre renoveringar i fokus i år och det är 1. Badrum, 2. Stall och 3. Dränering. Allt annat vi hinner pyssla med är bonus! Vi kommer i sommar även att lägga lediga minuter på att rensa upp gårdens trädgård, ta bort halvdöda träd och alla hallonbuskar, kompostlåda mm för att få den gårdsplan vi vill ha med plats för bil och transport att kunna vända på gården. 




Lite mat lär man ha. Mamma som ordnat och tagit med.