Baby-update

Idag har vi varit på BVC igen. Denna gång för ett läkarbesök. Doktorn kollar reflexer, känner igenom kropp och huvud samt tar alla mått och för in i Aarons kurva. Idag vägde Aaron in sig på 4950g och hela 56,2cm i längd. Han växer så det knakar med andra ord! 

Sen jag skrev så oroligt om amningen och om vi skulle börja med ersättning så har det faktiskt vänt. Amningen fungerar bra och viktkurvan visar ju om inte annat att det rätt för oss som vi gör! Aaron är lite glupsk, och har haft flera perioder där han skriker vid amningen, och direkt efteråt! Förtvivlad mamma, vad händer? Men sedan jag börjat rapa honom efter varje bröst samt börjat med lite magmassage så verkar det rinna igenom bättre. Bajsa har han inga problem med, flera gånger om dagen. Men det har knipit när det ska rinna från magen och ner i tarmarna. 

Så ju mer avslappnat det blivit under själva amningen, desto lättare går det efteråt också. Så nu har vi en nöjd bebis här om dagarna. Aaron sover väldigt mycket om dagarna. Bäst sover han i vagnen, vaknar för att amma och byta blöja sen vill han sova igen. Vagnen står ute på gården och jag använder babywatchen för att få något annat gjort under tiden han sover. 

Kvällsoron är fortfarande på klockan, mellan 20-22 spelar det ingen roll om han matas, har ren blöja eller får vara ifred eller stimuleras, allt är fel. Och Aaron har ingen liten röst, han går från tyst till redigt förbannad på en millisekund! När vi hör de andra bebisarna på BVC och sen jämför med Aaron tänker jag att de kommande åren inte blir så lätta med en väldigt bestämd och envis bebis haha! Men det är såklart något som kan vara övergående. Men han vet inget om världen ännu, det märks att nya röster, dofter och omgivningar är konstigt. Då han fortfarande är så liten känner jag mig tryggast hemma, när magen blivit stabil och amningen är mer på rutin ska vi våga oss iväg lite mera.
 


Favoritposition, mage mot mage.