Odlingssäsongen 2020

Odlingssäsongen är här och man känner sig alltid ute i sista minuten, tillochmed försenad. Det vänder ju så snabbt nuförtiden, ena veckan är det vinter fortfarande och nästa är det högsommarvärme. Det här landet och dess väder slutar aldrig att förvåna och förvilla mig. 

Nu är iaf tomaterna försådda, potatisen ligger under ett lager jord och väntar på sitt potatisland. Det ska bli -4 i helgen så jag avvaktar nog tills nästa vecka innan jag sätter ner potatisen. Hoppas hoppas på lite färskpotatis till midsommar. (Kanske får vara nöjd om det blir något överhuvudtaget!)

Vi dividerar fram och tillbaka med hur trädgård, framtidsplaner och hur allt ska se ut och fungera på gården. Jag förstår att det tar flera år innan man kommer igång för allt ska planeras. Just nu väntar vi på besked om värmesystem, vi hade ju önskat oss bergvärme men vi ligger i skyddszon 2 vid en dagvattentäkt så risken är att vi inte får borra här. Då återstår luft-vatten och vi är inte helt övertygade om att det klarar att värma hela vårt hus, då vi önskar att kunna förlänga värmen en dag till vårt lilla gårdshus. Hoppas hoppas på bra besked angående bergvärmen. 

Anlägga potatisland – Gardenliving – Saker man kan odla och skörda ...

Från jord till bord!